Posts

Showing posts from February, 2016

StudyLife #1

Image
assalamualaikum.

stressnyaa.... dah la semalam rumah black out, lepas tu tidoq lambat sebab kerja tergendala. kelas hari neh pulak 830am. bangun lambat oi, kalut gila tadi macam lipas kudung siap-siap sebab kena present waktu kelas 830am tu.. huwaa.
dah week 5 neh, submission untuk setiap assignment almost every week. huwaaa T_T stressnya macam neh.. banyak pulak kerja dengan group, so memang macam-macam pe'el la gamaknya. hope diberi kekuatan untuk menghadapi semua  neh.. nak kena buat jadual neh :)


Muadz Syafiy #1

Image
Assalamualaikum
Muadz Syafiy. Haha. Yang neh lah kesayangan semua orang dan manja sangat. Sampai dah mengada-ngada. Haha. Dari makngah nak marah pun tak jadi nak marah kalau tengok gelagat dia. Hehe (:

Drama setiap hari bila nak hantar p Timang(nursery). Haha. Takmaw lepaskan makngah g kampus.

Dalam nak nangis pun sempat lagi nak tengok camera. Haha. Muadz memang suka selfie. Neh penangan maksu dia la neh. Haha Drama sokmo :)

P/s : okay. Makngah kena fokus dalam kelas pulak. Mengantuk oi. Haha (:

Self-Reminder

Image
sometimes, be alone is the best moment ever.  sometimes, we need to be alone from others. because not everybody understand you. sometimes, we feel that we want to run away , far away from others. 

Family Trip : Langkawi

Image
assalamualaikum
entry lepas Syifa ada bagi teaser gambar Langkawi kan. Meh Syifa nak cerita pasal family trip Syifa kat Langkawi hujung bulan Januari hari tu. Akak ambil kesempatan cuti wilayah terus dia booked tiket flight pegi Langkawi. Tapi Syifa dan mama semua naik feri dari Kuala Perlis sebab kami dari Penang, kakak dan family dari KL. Lepas je ambil depa kat Airport Langkawi, terus p cari makan la. Sebab masing-masing dah lapaq kan. Kami p makan Laksa Kaw Ikan Sekoq kat sebelah Airport tu. Waze ja, sure jumpa. Jangan risau. Nice jugak laksa dia. Meman superb habaq maii. Tempat plak sebelah pantai, memang terbaik laa.. angin sepoi sepoi bahasa gitu.. haha :) Sementara yang lain makan-makan, Syifa bawa la si jantung hati semua orang neh, Muadz Syafiy p kat pantai. Bak kata orang sesi ice breaking gitu. hee :) sebab neh first time si Muadz neh nak main pantai.

Lepas check-in semua, relax-relax dan solat. Kami sekeluarga g ambil angin petang dekat Pantai Chenang memandangkan homes…

Langkawi.

Image
assalamualaikum.






ehem, kita bagi teaser je dulu, nanti kita cerita panjang-panjang k? :)

The Siblings.

Image
assalamualaikum.
hari ini nak Syifa nak bercerita pasal adik-beradik Syifa. Macam entry sebelum ini, Syifa ada upload gambar kan family kecil Syifa. Hari ini Syifa nak cerita serba sedikit pasal adik-beradik Syifa. :) Syifa ni anak kedua dari empat orang adik beradik. Dan semua perempuan. HAHA. Dengar macam best kan? Best jugak la. Tapi, kami selalu gaduh. HAHA. Bak kata pepatah, air yang dicincang takkan putus kan? 
Gaduh la macam mana sekali pun, nanti masing-masing akan cari satu sama lain jugak kalau nak mintak tolong. Maybe ada yang nampak kami macam kasar. Tapi, dalam hati ada taman la kot, HAHA, Memang family Syifa bukan jenis cakap I LOVE U, I MISS U depan depan. haaa.. Dari dulu lagi kami diajar untuk berdikari dan kuat! Walaupun tak pernah ungkap perkataan itu, yang pasti kami tahu masing-masing saling menyayangi dan memerlukan antara satu sama lain. 


Inilah kakak sulung Syifa. Nurul Nadya Azhar. Seorang yang tegas dan garang dengan adik-adik tapi, dalam garang-garang tu ka…

Friendships Never Ends.

Image
"A friend is one that knows you as you are, understands where you have been, accepts what you have become, and still, gently allows you to grow." - William Shakespeare

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.” - Elbert Hubbard





"The best mirror is an old friend." ―George Herbert


“The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.” -  Bob Marley


"True friends are like diamonds – bright, beautiful, valuable, and always in style." ―Nicole Richie