Posts

Showing posts from 2011

#112. biar mimpi sampai ke bintang

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)

alhamdulillah. baru sempat bernafas setelah melalui hari-hari yang membusykan yang xberapa nak busy neh. spending time dengan family adalah masa yang perlu kita hargai. walaupun tidak pergi bercuti ke mana-mana dan hanya stay kat umah.. itu adalah masa yang diperlukan oleh aku sebagai anak perantau neh.. chewahh! aku menghabiskan sisa-sisa cuti aku neh dengan meluangkan masa bersama family tercinta. 2minggu yang pertama aku menjalankan tanggungjawab aku sebagai cucu.. jejaknya kaki aku di bumi penang, aku terus stay kat kampung. *okay nie tipu sat. tdoq kt umah satu malam* .. fyi. kampung aku kat belah seberang a.k.a tanah besar.. umah aku plak kat belah pulau neh haaa.. selama hampir 2 minggu aku stay kat kampung. bukan buat apa sangat pun. aku jaga tok dan ann (tok lelaki). iyolah, since tok masuk hospital hari tue, tok dah xlarat nak buat apa dah. tambah-tambah, pas ja tok kuaq dari hosp, tok kena plak tahan ag 2hari kot sebab nk kena letak simen pl…

#108. BHD08-07- _ _ _ _

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
*PERINGATAN! entry neh sangat-sangat la panjang dan sila lah sediakan tisu bersama anda ya. T_T*
BHD08-07-792.. inilah no id aku sepanjang aku belajar kt Kolej Profesional Mara Beranang. apa itu beranang? kat mana beranang tu? ramai yang tataw kewujudan beranang neh. tapi. kat beranang la ajar aku macam-macam experience selepas soksek0307. akan aku simpan kenangan beranang neh sampai bila-bila. aku mula rasa sebak dan sedih. selepas baca blog syuk. blog panjang. note rina dan status sedey-sedey from others. its make me so sad and maw nanges sudah sekarang. walaupun tiada nama aku dalam catatan mereka. tapi. mereka tetap kawan aku. dan aku tetap sayang mereka. aku tetap respect mereka. walaupun kami tak rapat sangat. tapi almost one batch BHD08-07 neh kami kenal. walaupun. batch kami la yang paling ramai. kami tetap akan kenal jugak. walaupun tak rapat mana pun. kan? tapi. mereka da nak habis dah. mereka last semester untuk sem neh. and aku masih sangkut…

#106. lapangkan minda.. =D

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
lapangkan minda. lapangkan hati. jiwa tenang.
terima dengan hati yang ikhlas dan redha dengan ketentuan ILAHI.
insyaALLAH kita akan tenang. percayalah. kebahagiaan menanti kita.

jika kita ikhlas dan rela dengan sesuatu yang telah ditetapkan oleh-Nya.
kita akan rasa tenang dan bahagia. insyaALLAH.
walaupun dahulu kita tidak dapat menerima kenyataannya.
tapi sekarang.. terimalah dengan hati yang tenang, walaupun ia pahit.
mungkin pahit sekarang, dan manis di kemudian hari. insyaALLAH..

ALLAH sentiasa bersama umat-Nya. insyaALLAH. mengadulah padaNya.
hanya pada-Nya kita berserah. ALLAH sentiasa mendengar segala rintihan umat-Nya..

alhamdulillah. aku dapat rasa ketenangan itu. terima kasih ya ALLAH. aku bersyukur padaMu ya ALLAH.
aku mohon padaMu ya ALLAH. moga ENGKAU berikanlah aku petunjuk dan kuatkan lah iman ku ya ALLAH.. amin. =)


p/s: awak.. terima kasih atas segala-galanya.. doa saya sentiasa bersama awak.. saya doakan awak bahagia selalu. sama-samala…

#101 Wordless Wednesday #7

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)


sungguh tidak terkata. :')

Wordless Wednesday : " WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words."

#95 F.R.I.E.N.D.S

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye:)

(F)ight for you  (R)espect you  (I)nvolve you  (E)ncourage you  (N)eed you  (D)eserve you  (S)ave you cc:DamnItsTrue

friends who are fight for u. when u're in danger. friends who are respect u, which is respect ur decision and always support u when u need them. friends who are involve u in what ever they do. friends who are encourage u to faces the reality of life. encourage u to be more stronger. friends who are need u when they are up and down. they need u to calm them when them feel lonely. friends who are deserve u. because u always be by their side and they also always be by ur side. friends who are save u when u in danger.. :) that's are what FRIENDS mean.

semalam aku emo sedikit. bukan sedikit. tapi banyak. haha. abeh kt twitter aku dok meroyan sorang-sorang. gila kan aku neh. hikhikhik.. urm. alhamdulillah sekarang da ok sikit selepas amik ubat dari kawan-kawan aku. ubat apa ya? ubat kekuatan. ubat nasihat. ubat semangat. ubat itu yang aku perluka…

#94. SPONTANEOUS THURSDAY # 4

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
"aku sayang semua kawan-kawan aku. sebab itu la aku tak mau tengok kawan-kawan aku sedey =) "
"Spontaneous Thursday: Every Thursday..you can release the words what you want to said.."

#93. Wordless Wednesday #6

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)


sweet talker. bad or good? 


Wordless Wednesday : " WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words."

#90. Wordless Wednesday #5

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)


Wordless Wednesday : " WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words."

#89. SPONTANEOUS THURSDAY # 3

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)


"just one word. MISSING! :')"

#88. SPONTANEOUS THURSDAY # 2

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
‎"Berdosa hukumnya bagi seseorang yang dah berjanji untuk berkahwin dengan seseorang yang lain, tapi tak tunaikan janji tu. Sebab manusia ni hidup dengan HARAPAN dan bergantung pada janji.... " -credit tosis Intan

#87. SPONTANEOUS THURSDAY # 1

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
"MAMA, akak rindu masakan mama! rindu mama! nak balik!! :') "

#86. Wordless Wednesday #4

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)

Wordless Wednesday : " WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words.

#84. Wordless Wednesday #3

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)

#84. Wordless Wednesday #2

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)



this is what we call family . this is what we call one big family . love u all . =')

#83. Wordless Wednesday #1

Image
assalamualaikum! hye.hye.hye :)


Wordless Wednesday : " WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words."


p/s: akhirnya.. dapat gak post tuk WW.. =')

#78. Event: Lepak Bersama Sahabat Blogger was AWESOME! :))

Image
assalamualaikum! hye.hye.hye :)
based on entry semalam. aku sgt3 la neves+eksaited+takut+gelabah.. haish.. smpaikan aku xley tido.. cm nk g first date 2... awww.. mmg first date pun kn? first date with all the bloggers at Sahabat Bloggers (SB).. and first time join gathering neh.. dri apa yg aku nk ckp.. da gathering was AWESOME! tanx to admin, kunci loker, maira queen, shey pull, aina aimi.. and tanx to all bloggers yg hadir! eventhough yg dtg lmbt n dtg paling awal.. :)

neh senarai yg datang...

1.http://rockprincessbooks.blogspot.com/  : kak ila
2.http://fierapirot.blogspot.com/  : fiera
3.http://ribenputih.blogspot.com/  : anis
4.http://amiraazereen.blogspot.com/
5.http://myungdae92.blogspot.com/  : taufiq
6.http://kucinganstudio.blogspot.com/ : haziril
7.http://taufiqhelios.blogspot.com/  : TH
8.http://www.tengkunizam.com/  : bonzer
9.http://zihnunfatin.blogspot.com/
10. http://www.umarfaruq.com/   : umar
11. http://yanananako.blogspot.com/  : yana
12.http://mahirahazemi96.blogspot.c…

#58. terima kasih sayang. apa yang berlaku ada hikmahnya.. =')

Image
assalamualaikum..

terima kasih sayang. apa yang berlaku ada hikmahnya.. =') sayang kt sini bukan refer kepada kekasih ye. hati aku belum dimiliki lagi selepas ia kosong 2bulan yg lalu. sayang ini adalah my sayang la! klik sini kalu nk taw. eh yang mana satu. sure conpius kan. ramai kn yg aku sayang. yang paling sayang yg atas sekali la. yang second sayang. klik neh. neh yang pakai tudung pink plak. lalala~

aku sayang depa sangat-sangat. depa xmaw tgk aku sedey. kalu boley depa nk tgk aku happy je slalu. same goes wif others. tp. depa lebih taw isi hati aku neh. depa sgt memahami aku. tanx sayang!

lepas aku kena reject kt entry neh. sayang yg pertama aku neh sentiasa ada ngn aku. dy sentiasa sokong aku. sentiasa bagi semangat kt aku. aku lemah gila time 2. aku hmpir jatuh. aku hampir gila. sebab sume ini pertama kali buat aku. aku tataw nk kongsi ngn sapa. tp. aku gtaw lmbt kt sayang kedua aku neh. tp.. dy xpernah nk marah or terasa. sebab aku ada reason tersenirik npe gtaw dy lamb…

#31. mereka..

Image
mereka.. siapakah mereka?? sahabatkah?? musuh kah???  mereka adalah sahabat. di kala aku sedey.. mereka gembirakan aku.. di kala mereka sedey.. aku pasti akan terasa.. aku pasti akan menenangkan mereka.. biasa lah kan.. aku neh kan pakar motivasi.. cheewah! tingginya angan-angan aku.. =D *doakan aku yee.. :))
"True friendship is like sound health; the value of it is seldom known until it be lost."
- Charles Caleb Colton

ini kesayangan pertama aku.. fratika ..my BFF..my bestie.. everythin we shared together.. i love her so much.. she always there when i need her... she always calm me.. :) i miss her a lot! eventhough cuti kmi sama.. tp kami jarang jmpa.. rindu gila.. *huggies &kisses* 


ok..neh kesayangan ke-2 saya! org panggil dy sally.. hehe :) nama dy siti salyana samsaiman.. single ag.. sapa nk isi borg boley laa. hehe :) kenai ngn dy since sem 1.. sama2 join PGC.. since dat kmi mmg rapat.. kami slalu gado. kutuk-kutuk.. haha.. dengan gado-gado n kutuk-kutuk la wt kmi rapat.. tersangat rapat!…

#30. kem Jambori PRS..a memorable event.. Ceciku.. Ceciku..

Image
haallllllooooo rakyat sekampung.. hehe :)) rindu aku x?? =,=' *perasan jap! ehehe.
hurm.. as uols taw kan.. aku g berkabung bercamping kt Hutan Lipur Ulu Bendul.. aku dapat ahli group yg sgt3 happening! CIKU!! ceciku..ceciku..ceciku..  sgt happening k! eventhough markah group kmi tertinggi tercorot! ops! tp.. kmi la yg paling happening n mmg muka xmkn saman.. haha :) maaf ye cegu jun..  malas nk ckp byk2.. jom lyan gambar.. hehe..  mood: malas nk wt watermark!
p/s: gmbr xikut turutan ok!! :))