#108. BHD08-07- _ _ _ _

assalamualaikum ! hye.hye.hye :)

*PERINGATAN! entry neh sangat-sangat la panjang dan sila lah sediakan tisu bersama anda ya. T_T*

BHD08-07-792.. inilah no id aku sepanjang aku belajar kt Kolej Profesional Mara Beranang. apa itu beranang? kat mana beranang tu? ramai yang tataw kewujudan beranang neh. tapi. kat beranang la ajar aku macam-macam experience selepas soksek0307. akan aku simpan kenangan beranang neh sampai bila-bila. aku mula rasa sebak dan sedih. selepas baca blog syuk. blog panjang. note rina dan status sedey-sedey from others. its make me so sad and maw nanges sudah sekarang. walaupun tiada nama aku dalam catatan mereka. tapi. mereka tetap kawan aku. dan aku tetap sayang mereka. aku tetap respect mereka. walaupun kami tak rapat sangat. tapi almost one batch BHD08-07 neh kami kenal. walaupun. batch kami la yang paling ramai. kami tetap akan kenal jugak. walaupun tak rapat mana pun. kan? tapi. mereka da nak habis dah. mereka last semester untuk sem neh. and aku masih sangkut di sini. oleh kerana sangkut 1 paper. aku sangkut kt sini for another 1 semester. tapi tak mengapa. alhamdulillah. aku masih mempunyai kawan-kawan kt beranang neh. sepanjang aku hidup kat kpmb neh. aku kenal dengan mereka semua ini. terima kasih sahabat. terima kasih kawan.

my housemates: feez, ajue, iqa, ecah, ton
thanks for everything. thanks sebab terima aku dan ton tinggal ngn korunk untuk semester neh. tanx banyak2. walaupun xbanyak kita spend time sem neh. tapi. aku syukur sangat2 dapat kenal korunk. kita satu kelas kan since H2 kan?? haha. eventhough before this kita xpernah satu kelas. tapi aku tetap kenal korunk. cuma aku segan nk bertegor sapa ngn korunk. siyes aku cakap. eventhough aku outspoken or else. aku still xberani untuk memulakan satu perkenalan dengan orang yang aku xpernah cakap. huhuhu.. feez: kita start lagi-lagi rapat since tahun lepas kan? kita selalu kuaq maen bowling ngn lan dan ton kan? ko banyak taw kan masalah cinta aku kan? aku pernah nanges kt ko jugak kan. terima kasih sayang. terima kasih untuk segala-galanya. ko mmg kuat. aku respect ko. aku sayang ko weyh. siyes. xtipu. walaupun kita bwu ja rapat thn lepas. tapi. byk gak kenangan yang kita create kan? tanx 4 everythin weyh.. :'( ajue: ajue.. kita xrapat sangat kan. tpi. aku best kawan ngn ko ajue. siyes xtipu. aku senang ngn ko ajue. ko neutral. hehe .. aku senang bekerja ngn ko time jadi OC sem lepas.walaupun time 2 pengalaman pertama ko jadi oc. ko tetap bg kerjasama yang baek kan? tanx again dear. and tanx jugak sebab sudi dengar luahan perasaan aku pasai ex aku. maafkan aku ajue. tanx 4  comfort me. tanx a lot. aku sayang ko ajue. iqa: iqa. ko neh kelakar ko taw tak? siyes. dulu kita xrapat mana. tapi. sekarang. kita selalu lepak sama-sama kan. kita selalu tengok movie sama-sama. gelak sama-sama. buli feez sama-sama.. aku akan ingat semua tue weyh. neh la kenangan ko ngn aku kan.. walaupun ada orang cakap ko neh hati ais.. tapi. aku taw ko baek dan ko sayang semua kawan-kawan ko kan? tanx weyh. tanx untuk segala-gala memori yang tercipta. aku sayang ko jugak weyh. :') ecah: ecah.. kita akan jumpa lagi kan sem depan?yola. kita akan berjuang bersama-sama kan. tanx weyh. lately neh banyak masa kita luangkan kan? gurau senda. gado-gado manja. haha. aku akan ingat semua 2 weyh. tapi xpa. sem depan ko ada lagi. t aku tulis lagi ek pasal ko.HAHA. aku syg ko ecah. ton: ton.. kita satu rumah since sem 3. walaupun kita xrapat mana kt kelas time sem 2. tapi. kita tetap amik keputusan nk dok kt luaq kan? HAHA! terima kasih untuk segala-galanya weyh. ko tima aku seadanya. banyak kan kenangan kita. susah senang kita tetap sama-sama kan? kita nanges sama-sama. gelak sama-sama. tanx weyh. tanx sangat-sangat.. sem depan kita bertungkus lumus ye ton. goodluck. aku sayang ko weyh. :')

kongsi 59: lan, dm, syuk, panjang, roy, azri, mie, hafiz,  aniq.
terima kasih banyak aku ucapkan weyh. secara jujur aku cakap. aku respect kekeluargaan yang korunk terapkan dalam umah korunk. korunk mmg terbaek la. banyak jugak kan kenangan aku ngn korunk. dalam family oc lagi. kan? susah senang kita dalam family oc. nanges sama-sama. kuar sama-sama. tekala, jeram toi, putrajaya, kl etc.. aku akan simpan kenangan neh weyh. aku taw. aku xkan dapat peluang and kenangan neh lagi untuk masa depan. huhu. btw. bila kita dapat hangout sama-sama weyh?? bila kita dapat ulang semua neh balik? huhu. by then.. tanx sangat2 weyh. lan: bos. tanx bos. tanx banyak-banyak. bos banyak tolong kmi. bagi syifa. bos adalah pemimpin yang baek. siyes syifa cakap. bos boley buat orang laen respect ngn bos. kalu kerja. bos kerja betoi-betoi. kalu nk main-main. main betoi-betoi. kan bos kan? bos jugak banyak ajar syifa dalam kepimpinan. cmna nk jadi berani or else. tanx banyak-banyak.. walaupun bos cepat marah, tapi. marah anda bersebab kan dan dalam hati ada taman tue. HAHA.. *jgn marah ya* tanx jugak sebab pengaruh bos ngn feez la kami selalu maen bowling.. walaupun bos tegas. tapi. bos adalah seorg kawan yang baek. n bos akan tolong org selagi boley. kan bos? syifa tataw la kita bahasa kan diri kita lan and syifa rather than aku hg sebab kita sama-sama org penang kan? ntah lah. kami selesa cm2. haha. jgn marah ya feez.. dm: dm.. aku da anggap ko cm abang aku dah weyh.. mmg pon kan. sebab lagi berumur dari kami semua. ops! ko banyak gak kan dengar masalah aku.. tanx weyh. ko treat aku cm aku neh adik ko. tanx sebab byk bg nasihat dan semangat untuk aku weyh.. tanx jugak sebab ko banyak tolong aku. :') syuk: syuk.. org peghelis.. geng utara. tanx weyh. sebab hg byk gak tolong aku. dalam family oc. hg byk support family oc kan? aku igt lagi kejadian oc sem neh.. 9/7/2011. aku xkan lupa tarikh neh weyh.. disebabkan hg. aku kuat time 2.. aku xnanges time 2.. aku taw aku lemah time 2.. tapi. hg marah aku. suh aku kuat n jangan nanges. hg ckp " hg jgn nanges syifa!".. tanx weyh. aku tataw. kalu aku lemah semangat time 2. aku tataw apa jdi kt aku weyh. aku sayang family oc aku sangat2.. banyak menda aku belajaq dalam family oc neh.. kn? panjang: bro.. kita adik beradik tiri sebab kita satu mentee kan? id ko 794 dan id aku 792.. mentor kita sempoi kan. jarang wt perjumpaan sepanjang kita kt sini. HAHA.. tapi.. tu xmembuatkan kita neh xrapat kan? i means. u r my bro. my friends. tanx 4 everythin. tanx banyak-banyak. aku taw ko neh sensitip dan cepat terharu kan?biasalah . dalam hati ada taman. urm. kita pernah nanges sama-sama kan. ko banyak tolong aku bro. tanx again. ko selalu suh aku belanja ko mkan kan eventhough ko xpernah pun belanja aku. hehe.. ko banyak tolong aku dalam pelajaran, dalam oc dan jugak ko banyak kami nasihat n semangat tok aku kan?? u'r da coolest bro that i've.. sebab. eventhough dari luar nampak ko neh ganas. tapi. ko xsegan nk nanges depan aku kan time oc ri 2. i'm gonna missing u bro.. aku ingat lagi. time aku wt status sedey-sedey. ko tny aku napa kan? bukan nak kata ko penyibuk or wt. tapi. ko care. ko sorg sahabat yang baek.. dan time aku post status "i need a doctor".. comment-comment ko time tue sangat bermakna bagi aku. "igt tu ape2 terjadi tak kire gembira ke sedih...ditimpa masalah sentiasa igt pada pencipta kita...siapa?? ALLAH S.W.T ....hanya DIA dapat membantu kita" tanx weyh. tanx again.t sapa nk tolong aku time tayar moto pancit? huwaaa!. :'( *ok. air mata da bergenang*.. mie: mie.. time sem 1 kita stu kelas kan? and aku suka panggil ko boolat.. haha.. jgn marah naa.. time sem 1 kota rapat jugak kan.. ko byk tolong aku dlm csc.. hehe. ko adalah salah sorg saingan utama aku untuk dapat COPA time F.. haha.. kalu time H aku mmg xmmpu la kan. huhu. kita selalu gak kan compare result time F. and aku akan jeles kalu ko dapat lebih dari aku. tpi.. aku taw. ko mmg terror pun. hehe. tanx weyh. tanx sebab banyak tolong aku. n tanx sebab jadi kawan aku. roy+azri+apizs: tanx weyh. tanx byk2. tanx sebab jadi kawan aku weyh. aku syukur n hargai sangat dapat kenal korunk. tanx sebab banyak gak tolong aku time oc.. aku hargai sangat-sangat.. dan aku tataw nk balas cmna. hanya DIA yang boley balas segala-galanya. tanx again.. :)

 faten, mira, iffa, aida, asma, amy
tanx korunk. tanx atas segala-galanya. kita pernah jadi classmates kan? aku hargai sangat-sangat. walaupun kita xrapat mana. tapi. aku tetap sayang korunk. aku respect korunk. sebab. korunk geng-geng yang pandai. aku jeles. korunk akan copa sama-sama. tapi xpa. aku taw. korunk mmg terbaek. faten: ten. ko best la. dri sem 1 aku cuba beat ko untuk dapat pointer yg best. tpi. aku xdapat nk kalah kan ko. ko mmg terbaek. aku respect ko weyh.. mira: mira. aku akan igt ko punya bersin. HAHA. ko igt x dulu time stu kelas ngn ezani. korunk akan lawan bersin. haha. lawak weyh time 2.. bila lagi aku akan dengar org lawan bersin 2? tue la kenangan kita kan? iffa: iffa.. aku respect ko weyh. ko fluent in english. and kekadang aku jeles ngn ko weyh. ko terror dari aku. mana boley. aku rasa tercabar. oh tidak! tapi. aku tetap xley nk beat ko kan. aku rindu ko iffa. siyes. igt x time kita g KPMIM? kita rapat 2org kan. kita g present kt dewan cerun. amik gambaq sama-sama. haha. aku akan rindu ko weyh. ko jugak tegas weyh. time oc sem lepas. ko demam n xdk suara.. tapi.. ko tetap jalankan tugas ko ngn baek. tahniah weyh! tanx 4 everythin.. aida+amy+asma: tanx weyh. tanx sebab jadi kawan aku. tanx sebab kita pernah bekerjasama dulu. tanx 4 everything. walaupun kita xrapat.. tpi. aku tetap sayangkan kengkwan aku weyh. walaupun xbanyak kenangan bersama. terima kasih banyak2 weyh.

h-2-9: fana, rina, hasmah, jie
korunk. walaupun kita xrapat mana pun. tapi aku syukur sangat dapat kenal korunk. secara jujur aku cakap. kekadang aku teringin nk join korunk gurau senda. join korunk gosip2 or else. tapi. aku neh pemalu.. HAHA.. ntah la weyh. tapi.. aku akan ingat kenangan time rekrut and kt KKB.. time kt KKB.. aku da lama xjoin wata kan? tetiba ja aku p event kkb. n time 2 mmg aku xdk geng. tapi.. korunk tima aku n kawan ngn aku time 2. tanx weyh. korunk terBAEK.. siyes aku ckp.. aku respect korunk.. huhu.. walaupun kita xserapat cmna korunk rapat sesama korunk.. tapi.. aku tetap bersyukur dapat kenal ngn korunk.. untuk pengetahuan korunk.. aku x aktif wata sebab xdk geng. dan aku tataw la kenapa aku segan sangat ngn korunk.. ntah la.. tapi.. korunk tetap tima aku as kawan korunk gak. tanx again..aku sayang korunk. :') fana: fana. kita rapat since oc kan. tanx again. tanx 4 ur co-operation weyh. aku hargai sangat2.. aku ada gtaw ko kan yg aku xpaham apa yg ko cakap kekdang.. haha. slang timur ko. HAHA.. ri 2.. ko ada ckp nk bela hp.. aku buat-buat paham la apa yang di maksudkan ngn bela  2.. sedangkan aku xpaham langsung.. last-last aku paham senirik.. haha. bila dgr org2 timur komunikasi.. lalalala..bela= baiki.. tanx weyh.. tanx sebab sponsor K-Drama collections kt aku.. tanx jugak sebab sudi kawan aku. rina+hasmah+jie: tanx korunk. aku suka tengok gelagat korunk. kekadang aku wsa nak ja join korunk.. tapi. aku xdk kekuatan untuk itu. aku tataw kenapa. rina. ko kelakar ko taw tak? ko xpernah nk segan or malu kalu ko nk gelak kuat or sendawa kuat kan? HAHA.. ko mmg best la.. korunk mmg terBAEK.. tanx weyh.. aku sayang korunk.. :')

atik, eira, ain fatihah, nadia shafika
atik: tanx syg. tanx weyh.. tanx sebab hg tima aku seadanya.. hg nk taw dak.. kalu ngn hg. sure kita len kan. haha. pelik. tapi.. itu la yg aku akan rindu sampai bila-bila.. first expression aku kt hg.. aku igt hg tomboy dan ganas gila la.. tapi.. hg neh. jenis dalam hati ada taman taw dak? bila kita dapat lepak sama-sama lagi? bila kita dapat wt keja gila lagi atik? aku nk bergusti ngn hg lagi. aku nk gigit hg lagi.. HAHA. gila kan kita neh.. antara hg, aku n iera.. kn? aku rindu weyh.. aku sayang korunk.. sangat-sangat... :'( eira: neh bukan bdk hnd. eira.. org syang eira. tanx 4 everythin eira.. kita share hobby yg sama kan? suka bergambar. kalu dalam oc. kita selalu amik gmbr kan? tpi. eira photogenic. org x.. org akan rindu eira. :'( ain fatihah: ain. kita satu mentee kan? kita pernah stu kelas kan time sem1 dan sem2.. kan? ain igt x time sem 2 or sem 1 tah.. org dok kalut stdy .. kita boley plak rilex2 dan lepak luaq bilik.. haha.. lawak kan. wt cm kita neh hebat sangat kan? ain lemah lembut. slow je suara ain.. kekadang. syifa takut kalu syifa berkasaq ngn ain.huhu. tanx ain. tanx sebab ain pernah bagi tumpang syifa tdoq umah ain time redo sem1.. tanx banyak2.. :') nadia shafika: weyh, tanx weyh, sebab ko layan je aku kan. haha. kita xpernah rapat. tapi. lately neh. ko da bermaustatin kt umah aku neh. so. kita jdi rapat kan. sama-sama buli si feez. sama-sama gurau senda. sama-sama p makan.. tanx weyh. tanx sebab lo percaya kt aku n cita probs ko kat aku even selama neh kita xpernah nk kongsi masalah kan.. tanx sangat.. :') aku sayang ko weyh..


sudah terlalu panjang aku menaip kan. dan aku pun xlarat nak seka air mata aku dari berjujuran.. maafkan aku kalu tiada nama yang tersenarai kat sini.kalu boley. aku nk ja listkan semua org,. tapi.. ntahlah.  ini bukan bermakna aku xhargai korunk or wat. aku hargai sangat-sangat. terima kasih banyak-banyak sebab korunk haidr dalam hidup aku. mungkin bagi sapa yg xrapat ngn aku igt aku berlagak gila dan sombong kan? itu besa la. dh lumrah manusia kan.. kita xley nk halang kan? huhuhu. maafkan aku dari ujung rambut sampai ujung kaki weyh.. walaupun ada yg aku xpernah nk bertegor sapa 2.. aku kenai korunk.. huhu.. aku mintak maaf kalu aku ada luka kan hati mana-mana pihak ya.. aku doakan korunk berjaya suatu hari nnti. dan korunk doakn jugak ye kejayaan kami-kami yang masih di kpm neh.. insyaALLAH kita akan grad sekali weyh.. aku akan pastikan kita akan grad sekali.. i'm gonna to miss u all.. aku sayang semua kengkawan aku :')

#currentlylistenTo Count On Me by Bruno Mars. dedicate to all of u.
#currentlylistenTo/2 Gradutions(Friends Forever) by Vitamin C. dedicate to all of u.


lots of ,
najmul asyifa' azhar
BHD08-07-792

Comments

  1. sapa cakap sis ni sombong! maihhh bgtaw grrrr marah ni

    ReplyDelete
  2. pnjang haih.....
    huhuhuh...syg hg jgk cipa...
    speechles..byk ngat memori...
    huhuhu...nnti jgn lpa aku tau..
    kawen jgn lpe jmput...

    ReplyDelete
  3. saya x suka post nie!!
    sebab..
    post nie wat saya sedih!! =(
    sedih weyh..dh nanges dh pun..
    =(

    ReplyDelete
  4. T_T nape ade air nie jatuh dari pipi nie....sedeyh weyh igt time oc tu...T_T dun worry lar ur name already been in my next post..post tu tunggu mase nak siap huhu sis...goodluck weyh in the future...blaja rajin2 kayh...ley grad skali nnt hehehe aku nak ko ade skali ngan kitorang time konvo nnt taw....baru lar "anak" puan ROZANA the best huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kini Kecantikkan Bukan Lagi Fantasi dengan Produk Maria Miracle

Pakej Murah Seoul, Korea ; 2017

Natural Skincare; Mary Jardin