Posts

Showing posts from November, 2015

It's your birthday ! =) (Special dedication)

Image
assalamualaikum

You can be friends with 1000 people, but you can't have friendships that accept as you are with 1000 people. 
There are a lot of friends. But the real friends you can count on your own only. The real friends that can accept yourself without prejudice , accept all your flaws and they are the nearest person after your family. Real friends will always with you in no matter what situation, through your upside down, laugh with you, cry with you, crazy with you and share all together. 
A lot of people will laugh together with us, but, only a certain people will cry with us, give morale support, nagging to us. That's called FRIENDSHIPS
Hey girl @sallysamsaiman , today is your big day. Your birthday. Happy birthday my dear another half. May Allah bless you always and happy always. Thanks because always being there for me. Through my upside down. I pray that Allah will ease all your plans and in shaa Allah everything will be fine. Hey, I ❤ u.. Taking care. πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹ #bf…

My super duper awesome family

Image
assalamualaikum.
bagi syifa, family adalah segala-galanya. dalam apa-apa sekalipun, memang family comes first. sapa yang kacau family syifa, memang syifa akan lawan balik la kan. syifa tak boleh nak tengok sapa-sapa yang berani buli family syifa.
family syifa family kecil saja. walau apa yang berlaku sekalipun, syifa tetap sayangkan family syifa. gaduh la pi mana sekalipun, air yang dicincang takkan putus kan? sapa lah tak pernah gaduh adik-beradik kan? haha :D syifa dengan adik memang selalu gaduh. tapi nanti masing-masing baik balik. sebab mana boleh gaduh lama-lama. adik tinggal sorang tu ja la. rindu arwah adik ika dan arwah ayah. almost dua tahun arwah adik dan almost 14 tahun arwah ayah tinggalkan kami. alfatihah.



Rejoice with your family in the beautiful land of life! ~Albert Einstein


The family. We were a strange little band of characters trudging through life sharing diseases and toothpaste, coveting one another’s desserts, hiding shampoo, borrowing money, locking each other o…

Langit tak selalunya cerah.

Image
Assalamualaikum
Langit tak selalunya cerah. ALLAH akan turunkan hujan terlebih dahulu sebelum keluarkan pelangi. Pelangi yang boleh membuatkan semua orang tersenyum apabila melihatnya. Itulah lumrah kehidupan. ALLAH takkan uji hambaNya jika hambaNya tak mampu nak menghadapinya. 
Minggu lepas, something bad happen to me. Subhana-ALLAH hanya ALLAH yang tahu macam mana perasaan ini. Semua orang boleh marah, semua orang boleh cakap "awat senang sangat hang percaya cakap orang?", "awak hang bodoh sangat p ikut?". Tapi, adakah mereka berada di tempat aku? hmm. payah. Apa perasaan anda bila tetiba strangers approach suruh koyak coupon then suddenly sneak in inside your car? Panic? Yes of course! At that time, memang aku panic sampai tak taw nak cakap apa. And aku just mampu istighfar ja dan ikut ja apa mereka suruh. Dalam hati memang pikiaq macam-macam. 
Takut. Sapa tak takut kan? Perempuan bila dia sorang-sorang, memang dia takkan jadi berani. hmm. that happen to me. Bil…