Posts

Showing posts from 2012

39. i'm sorry . .

Image
assalamualaikum.

di kesempatan ini, saya ingin memohon seribu kemaafan kat one of my kesayangan Siti Salyana Samsaiman. sebab saya bukan kawan yang baik. saya bukan sahabat yang baik. saya dah lukakan hati awak. maafkan saya dari hujung rambut sampai hujung kaki. saya tahu awak takkan lupa sampai bila-bila kan sebab awak saya tak wish birthday awak?

let me tell u the truth,

a night before your countdown birthday, 15th november right? we've chatting and tanya-tanya khabar bagai. at that time, awak multi-tasking, ngah buat assignments still chatting dengan saya, saya appreciate sangat-sangat. then, we stop chatting, i off my laptop and get sleep earlier sebab penat sangat hari khamis tu, for the whole day ada kat luaq settle bisnes dengan coach, then jumaat tu pulak kena bangun awal nak g settle keja lagi sikit sebelum g Gambang. bila saya bangun subuh, saya tengok tarikh 16 Nov 2012, nak call awak. but, that time, out of credit, kena keluar g topup dulu. after that, pikir-pikir. . …

38. Happy Birthday Sayang

Image
assalamualaikum.
//kita postpone dulu cita pasal konvoKPM2012 k?
now aku nak wish HAPPY BIRTHDAY TO MY KESAYANGAN ! SITI SALYANA BINTI SAMSAIMAN! :DDD 


hey, bukan saya tak ingat your birthday la awak. . saya ingat. .saya cuma nak jadi orang yang terakhir wish birthday awak. i'm sorry. . saya taw awak menanti saya wish kan? sebab tu awak dok counting dari tadi.. hee :D urm. no worries la, saya tak pernah lupa. insyaALLAH. saya memang saja taknak wish awal. nak bagi touching sikit boley dak? hee :D jangan la marah2, nanti cepat tua..
sorry la, sebab takdak hadiah. huu. i'm sorry if i'm hurt u more. happy always k my dear? thanks for everything! :D i love u so much! sorry k kalau jarang contact. huu.. insyaALLAH suatu hari nanti kita akan jumpa. miss u. nanti mai la penang okay? 

p/s: ini schedule post.. sebab malam ini akan bermalam di KL dan esok sesudah subuh sudah gerak ke Gambang Resort :) ZERO to HERO ! :DD
p/p/s : nanti saya akan cita panjang-panjang ye pasal ini budak,…

37. teaser #konvoKPM2012

Image
assalamualaikum and hye semua! 



36. Selamat Hari Raya AidilAdha

Image
assalamualaikum and hye semua =D

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA SEMUA! :)

35. tabahkan hati sahabat

Image
assalamualaikum 

subhana-allah, aku hanya mampu mengucap dan istigfar bila aku tengok gambar neh di post kat wall salah seorang sahabat aku di soksek. ini berlaku adalah kerana ribut yang sangat kuat di area balik pulau and pokok manggis tumbang pada jumaat pagi semalam. aku rasa around jam 11am rasanya. time neh dy takdak kat umah, mama dy tak bagi balik, sebab takut dy trauma. ya, aku paham kenapa mama dy tak bagi balik, sebab mungkin mama dy tahu effectnya bila anaknya balik dan tengok keadaan rumah. sebab takut trauma and plus takley nak focus study. 
please be strong babe! aku taw hang seorang yang kuat. aku tataw nak tolong macam mana lagi, aku hanya mampu tuk berdoa semoga hang dan sekeluarga baik-baik sahaja. dan apa yang berlaku neh ada hikmahnya, sebab ALLAH nak uji hambaNya. kuatkan semangat dan iman okay? aku tataw macam mana nak tenangkan hang. sebab aku taw hang mampu tuk hadapi semua neh, sebabnya ALLAH takkan uji hambaNya kalau hambaNya tak mampu tuk hadapi ujian ini. …

33. Wordless Wednesday

Image
assalamualaikum and hye semua =D




32. saya tak benci awak.

Image
assalamualaikum and hye semua! =D
merujuk kepada tajuk entry aku neh it should refer to someone right? yes! exactly, entry kali neh memang aku refer to someone yang aku tak pernah sangka aku akan jadi kawan and tak pernah aku sangka kami akan jadi rapat. kuasa ALLAH, siapa tahu kan? kita hanya merancang, ALLAH yang menentukan semuanya  :) . aku rasa before this aku pernah buat entry pasal dy. ya memang! aku pernah buat satu entry about her. its unexpected when we become more closer right? aku pun sendiri tak jangka semua neh akan berlaku. 
by the way, i'm just to let u noe, that saya tak benci awak pun. kenapa perlu saya benci awak?? give me a solid reason please why i need to hate u for my lifetime? awak jangan risau k? saya neh bukan jenis yang pendendam sampaikan akan benci orang seumur hidup saya. ouh tidak! itu bukan saya. 
tadi kita sempat IM sebab saya dah lama tak nampak awak online. . saya taw awak tak sihat, awak jaga diri ya, saya risau dekat awak.. bila saya cakap saya…

31. gaya penulisan

Image
assalamualaikum and hye semua :)
alhamdulillah masih lagi bernafas di muka bumi ini. since jumaat lepas, aku baca balik entry-entry aku since aku baru menceburkan diri dalam dunia blogger ini. dan resulta atas pembacaan balik aku itu, entry-entry since 2008-2010 semua dah revert ke draft. HAHA! aku gelak sorang-sorang bila baca balik entry-entry lama yang sangat tak berfaedah dan gaya penulisan yang tah apa-apa ja. 
dulu gaya penulisan aku memang sangat teruk, tapi lama-kelamaan, aku dah improve gaya penulisan aku. aku banyak belajar dari blogger-blogger yang lain. aku kan suka blogwalking. hee :D so, start from now, insyaALLAH aku akan rajin update and improve kan lagi skills aku. chewah! pray for me okay? thanks all!
p/s : a lot of things to be shared. insyaALLAH will update more soon :) see yaa.. 

30. sekian lama . .

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
subhana-ALLAH, setelah sekian lama blog neh berhabuk tanpa sebarang update. baru sekarang sempat update.. pffttt... last update ujung bulan ogos wsanya. now dah october.. almost 2month tak update blog. haish! apa nak jadi la.. huu.. see.. nampak tak yang Syifa' Azhar neh bukan seorang blogger yang tegar! blogwalking memang tegar. update blog? masih tidak tegar. huu
tak tahu kenapa susah bebeno nak update blog, sedangkan, internet connection ada, laptop ada, cerita nak dikongsikan bersama pun ada. haish.. tapi.. nak menaip tu. mengambil masa jugak la.. adoiyai.. 
by the way, for the meantime, now aku dah mengesahkan diri aku neh sebagai penganggur.. so, mungkin ada masa tuk update blog.. HAHA.. okay2.. t aku update ya :) byk cerita mahu dikongsikan bersama.. hee 
last but not least, just call me Syifa' Azhar :)



29.berbeza

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
dulu lain. sekarang lain.
semuanya dah berbeza. semuanya da berubah.
yang sekarang takkan sama dengan yang lama.
benda yang lama, jangan dikenang.
benda yang sedia ada seharusnya dihargai.
tidak mampu untuk berkata apa-apa atau melakukan apa-apa.
hanya mampu untuk melihat sahaja.





28. nothing much to say

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
nothing much to say. let's pictures tell u everything :')
i'm okay. no worries. i'm alright. no worries. bintang always okay. bintang always smile even though in pain. :') no worries. i don't want to trouble others. let's i hold this alone. smile ALWAYS :')


thanks for everything for those who are always support me for all those time. hanya ALLAH saja yang mampu tuk balas semua jasa anda semua. thanks :')

ALLAH always with me. no worries. insyaALLAH. i'll be tough to face all this alone. insyaALLAH.
from today onwards, i'll be a new Najmul Asyifa' Azhar. . insyaALLAH :')


p/s: btw. congrats anyway awak. i'm happy to hear dat. insyaALLAH awak akan bahagia di dunia dan akhirat. saya doakan awak bahagia sentiasa. takpa. awak jangan risau. saya okay saja. :')

26. Inspirasi (:

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
Never give up or lose faith in things you know God has placed in your life. Be patient & remember there's a time for everything #ItsThingsLife
By forgiving and choosing to move on, one takes the power back to morph it into positive energy #NoteBook

Smiling is good for the heart, laughing is good for the soul and loving will keep you living, laughing and smiling :) #ItsThingsLife


23. unexpected. thanks anyway awak. .

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
unexpected. sangat tak percaya sebenarnya. orang tak di sangka-sangka akan menjadi kawan aku. hee. aku terkejut. sangat-sangat terkejut. baru sahaja persahabatan kami sebenarnya. terima kasih ye awak sebab sudi jadi kawan saya. mungkin apa yang berlaku apa yang berlaku ada hikmahnya. kan awak? awak jangka tak yang kita akan jadi kawan? hmm. 
jangan risau awak. saya neh bukan jenis yang kaki gaduh la awak. dah dy bukan jodoh saya, so, saya tima la dengan hati yang redha. awak jangan risau ye :)
thanks la ek, sebab awak follow twitter saya dulu kan. mula-mula memang saya angin. sebab saya terkejut. tapi. at last, saya dapat tima semua 2. hee :D jangan risau ye awak. saya okay je. saya kan kuat!
"the best thing is not always the thing that you want. jest let it go and let Allah heal your heart. He's not cruel to let the guy u love left u, just simply He knows that the guy isn't for u and don't worry, there's someone better waiting for…

22. lepaskan ia pergi. .

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)

"Jangan Pernah Takut Kehilangan Sesuatu Yang Bukan Hak Kita"

21. they always see me when i'm cry inside :") #part1

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
p/s: entry neh baru nk publish. dah terperam lama dah dalam draft tu. adoi!

them! Siti Salyana Samsaiman pas baca entry neh kat blog cik sally kita neh. dy telah membuatkah air mata saya jatuh jugak dengan laju. adoi! then, cik sally pun ada cakap camneh "never be together but always be there for each other" - sally.. yups! betul la tu, kami jarang bersama, tapi kami saling memerlukan dan kami akan ada bila seseorang itu memerlukan kami. semestinya la. aku kenal dy neh since sem one kot. kami sama-sama join Peers Guidance Club. sepanjang life kami kt KPMB. susah senang kami kongsi bersama. aku sayang dy sangat-sangat. dy selalu je ada time aku nangis dan juga sebaliknya. urm. but, sekarang neh.. kami jarang bersama. itu tidak bermaksud kami dah lupa masing-masing.. urm. walaupun kami jarang contact or berjumpa. tapi kami saling merindui dan saling jugak amik berat antara satu sama lain. hee.. i miss u doraemon!
eh, cik sally saya neh suka sgt b…

19. "akak jgn la nanges, t saya nanges" - her

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)


thanks :') #part2 "akak jgn la nanges, t saya nanges" - chacha
lepas neh, saya nak buli sapa lagi? lepas neh saya nak kacau sapa lagi? lepas neh saya nak melawat kawasan mana?lepas neh sapa nak marah-marah awak makan maggie? lepas neh sapa lagi nak dengar keluhan or luahan hati saya? lepas neh sapa akan cakap "akak sabar ek, kita tataw nak cakap macam mana" . lepas neh sapa nak teman saya tengok bintang? lepas neh sapa nak layan saya yang kuat merapu neh? lepas neh sapa nak teman saya g buat assignment lagi? lepas neh sapa nak cakap cmneh lagi "akak, jangan la nanges. nanti saya nanges jugak, saya taknak nanges. huu. t saya sedey akak ". lepas neh sapa nak bagi choki-choki dekat saya?
awak. saya sudah rindu awak. awak jaoh. kat sabah. selamat saya sempat jumpa awak. saya sayang awak sangat-sangat. awak jaga diri leklok ek. thanks taw awak. Nor Bahiyah Abu Bakar, saya sayang awak sangat-sangat taw. awak jangan lupa saya …

18. SPONTANEOUS THURSDAY #7

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
Never worry about what others will think. If you feel it's the right move for you, then go it. Always listen to your heart.
Spontaneous Thursday: Every Thursday..you can release the words what you want to said.."

17. thanks :') #part1

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)

nak update entry ini memakan masa yang agak lama aku rasa. sebab aku perlukan masa untuk menaip semua ini. maafkan aku. sebab almost 2minggu tak update blog. adeh! seperti entry tahun lepas BHD08-07- entrynya sangat panjang kan. so. mungkin entry ini jugak sgt2 la panjang. dan aku bukan nak bercerita pasal batch aku, tapi aku nak bercerita pasal mereka yang pernah muncul dalam hidup aku dan menceriakan aku sepanjang semester ini. 
//peringatan ya, entry ini sangat-sangat la panjang, dan silakan sediakan tisu bersama anda//
alhamdulillah, insyaALLAH ini semester terakhir aku dekat KPMB ini. almost 4tahun aku habiskan masa aku dekat KPMB neh dan terlalu banyak kenangan yang terukir. urm. semester neh, semester terakhir aku. dan as u all know that semua bbdak batch aku da abeh belajar since sem lepas, just tinggal segelintir je la yang tersangkot dekat sini, sebab kami terlalu sayang KPMB kot. ouh no! haha. so, semester ini aku rapat dengan junior la kan.…

16. Please be strong !

Image
assalamualaikum. 
kalau dulu aku berduka disebabkan perpisahan. tapi aku tahu dy sudah bahagia. alhamdulillah. tapi. sahabat aku. kehilangan orang yang disayangi. sekelip mata. aku baru mengetahuinya. subhanallah. besar tamparan itu untuk sahabat aku. sabarlah sayang. ALLAH lebih menyayangi arwah. sama-samalah kita doakan arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. okay sayang? you are strong girl ! please be strong okay sayang? :') aku pernah rasa kepedihan itu. dan aku taw hg lagi pedih. sabar k sayang?
i'm sorry dear, aku baru je taw pasal neh. aku taw menda neh dah lama berlaku kan? mungkin aku tak perasan time 2.. aku tataw nak cakap cmna. aku pernah rasa kepedihan kehilangan orang yang kita sayang. dan orang 2 jugak yang kita kongsi segala suka duka kita. tapi. kepedihan yang hg alami, lagilah mendalam. hg memang kuat sayang. sabar k sayang. walaupun perkenalan hampa just 4thn. tapi ia amat bermakna kan? simpanlah kenangan2 manis yang hampa dah coretkan. kita doakan …

15. SPONTANEOUS THURSDAY #6

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)
Don't give up on things when you think you can fight for it. It's difficult to wait but it's more difficult to regret #TLS
Spontaneous Thursday: Every Thursday..you can release the words what you want to said.."

14. Wordless Wednesday #9

Image
assalamualaikum ! hye.hye.hye :)


Wordless Wednesday : " WW is a simple blog post featuring a photo which conveys a message that speaks for itself without using words."