17. thanks :') #part1

assalamualaikum ! hye.hye.hye :)


nak update entry ini memakan masa yang agak lama aku rasa. sebab aku perlukan masa untuk menaip semua ini. maafkan aku. sebab almost 2minggu tak update blog. adeh! seperti entry tahun lepas BHD08-07- entrynya sangat panjang kan. so. mungkin entry ini jugak sgt2 la panjang. dan aku bukan nak bercerita pasal batch aku, tapi aku nak bercerita pasal mereka yang pernah muncul dalam hidup aku dan menceriakan aku sepanjang semester ini. 

//peringatan ya, entry ini sangat-sangat la panjang, dan silakan sediakan tisu bersama anda//

alhamdulillah, insyaALLAH ini semester terakhir aku dekat KPMB ini. almost 4tahun aku habiskan masa aku dekat KPMB neh dan terlalu banyak kenangan yang terukir. urm. semester neh, semester terakhir aku. dan as u all know that semua bbdak batch aku da abeh belajar since sem lepas, just tinggal segelintir je la yang tersangkot dekat sini, sebab kami terlalu sayang KPMB kot. ouh no! haha. so, semester ini aku rapat dengan junior la kan. hee :D tapi, bukan dengan semua junior. junior bukan suka aku pun. aku jahat. kerek semua ada. meh aku nk cita sorang-sorang. //insyaALLAH aku akan cuba statekan semua org, tapi, kalau takdak nama korang, jangan bersedih ya, tak semestinya aku tak hargai korang. maaf ek //


macam aku cakap tadi la kan. junior bukan suka aku pun. ye la. time diorang orientasi, aku neh kerek, jahat gila, bising dan macam-macam lagi. dan mereka bukan suka aku pun. dan mereka-mereka yang bakal aku list kan neh pun, bukan suka aku sangat pun dulu. aku taw. tapi. bila mereka sudah kenal siapa aku sebenarnya. haa.. pandai-pandai la korang menilai. itu la orang tua-tua pernah bercakap Tak Kenal Maka Tak Cinta, dan orang putih plak cakap Don't Judge A book by It's Cover. kan?

Siti Norsara Zainal
dulu aku cukup taksuka dy. ops! aku cakap dy neh ngada-ngada. hee :) but now, she is my bestfriend. she is everything. kami kongsi segala-galanya. dari kisah suka sehinggalah kisah sedih.. dy taw kisah cinta aku dan aku pun taw kisah cinta dy. nasib kami sama ja. dan tarikh masing-masing single pun hampir sama. adeh! aku sayang dy. urm. suka suh dy buat chocolate cake. hee :) urm. dy neh model taw. lalalala. orang lawa. sesuai la jadi model. kan? dy banyak tolong aku. aku selalu berleter kat dy. selalu marah-marah dy. and dy dengar je. sebab aku bukan saja-saja nak marah or berleter kat dy kan. and dy taw sebab apa aku marah sangat. aku ingat satu malam 2. aku pernah tampar dy, kan sayang? sebab dy asyik sebut nama org itu and dok ingat lagi dekat orang yang patut dy lupakan. huu. aku tak sanggup tgk dy sedih. aku tak nak tgk dy nanges. urm. dan aku neh mmg cukup pantang kalau ada org sebut nama org tu depan dy. ari tu tak pasal-pasal bujoe kena sound ngn aku. sori bro. menda neh spontan. huu. i dunno why. urm. because i love u my dear sara. kita neh sama-sama gila. gila karok, gila photoshoot *walaupun saya gemok n tak lawa* , gila makan, gila nanges, gila meroyan dan macam-macam lagi. macam-macam kan kita share. i'm going to miss u dear. i'm really miss you my dear.. almost 1 month kita tak lepak sekali, tak kuar sekali, tak sharing-sharing. i miss u a lot. siyesly. i dunno why. awak cam da lupa kan saya. huu. tapi. kat tweet awak.. awak ada post cmneh kan "saya cuma nak biasakan diri bile org yang slalu teman saya dah jauh...=(" saya nanges awak bila baca neh. saya sedih. huu. awak sama ja ngn emy. huu :( then? bila kita nak jumpa sayang. macam-macam saya nak cerita dan kongsi dgn awak sayang. saya rindu awak. ntah bila lagi kita dapat peluang untuk lakukan semua ini lagi sayang. huu. awak igt tak lepas convo diorg last year. kita g lepak2 kt alamanda, even 2-2 pun takdak duit kan. just lepak kt luar sambil amik gambar.. hahaha.. then kenangan kt ipoh? saya akan merindui semua itu sayang. saya sayang awak. saya tak kuat. saya igt, kat ipoh, mana ada awak salam saya waktu malam post mortem 2 kan. saja kan. huu :'( . kita kalau nk salam-salam time last, sure kita main-main kan? sebab masing-masing nak tunjuk kuat and tak maw nanges. heee :') awak.. igt tak saya ajak awak pakai digi. sebab selalunya kalau orang kapel sure pakai digi, so. jom la kita pakai digi. gayut 2orang, kita kan single. haha. gila! awakk.. jaga diri okay? kuat okay? just update with me kalau ada pape. insyaALLAH i'll be there for u my dear. huu. jangan sedih2 ek. kuatkan semangat. move on sayang. i noe u can do it. yes! u can do it.. saya boley. takkan awak tak boley. okay sayang? saya sayang awak thanks for everything sayang ♥ anyway, thanks sebab tima saya seadanya



Muhammad Nurhelmi Zubir
dulu pun dy salah sorang yang bukan suka aku pun. dy pun ada kutuk and maki aku time orientasi dulu. ye la. time dy orientasi, aku biro disiplin. mmg ramai yang tak suka la aku neh kan. urm. kami start rapat sem lepas. bila dy first time jadi oc. time MJU sem lepas, ada satu peristiwa yang kami semua takkan lupa. peristiwa itu telah membuatkan kami semua berwaspada pada masa akan datang. sebelum neh dy mana pernah panggil aku "kakak". even though dy muda dari aku, dy mana pernah panggil aku kakak. aku tak kesah pun. hee :D tapi. ntah kenapa, sem neh. time orientasi atau lepas ek. dy start panggil aku "kakak". dan aku rasa sangat pelik la bila dy panggil aku kakak kan. awkward jugak la kan. time hari last orientasi, dy nangis kuat gak la. ops! kantoi plak. huu.. time hari last orientasi mmg semua OC nangis kan, even though laki. hee.. dan selepas orientasi mmg kami lagi rapat la kan. as kakak and adik. dy neh kuat emo jugak la. geram jugak la kan. setiap kali jumpa, muka jarang nak bersenyum. muka nak stress ja. adeh! urm. dy senang jugak nak berkongsi cerita dengan aku, begitu jugak aku. kalau dy ada masalah, insyaALLAH aku akan tolong. bukan dy saja la. kalau semua orang ada masalah, insyaALLAH aku akan tolong. hee :) emy neh kan. dy kuat emo sket.. hee.. tapi standard la tu kan.. urm.. aku igt ag dy ada tweet aku.. "kakak! where are you? i need u right now".. kan? sebab time tue dy tengah kusut dgn masalah dy. dan aku cuba la tolong mana mampu. urm. bukan tu ja. 2-3minggu lepas wsanya, aku demam panas+cirit birit terok gak la.. then dy msg aku tny nak p klinik ke tak? then aku cakap la tak maw. malas. hee. then dy marah la. boo. urm. then diba si awek emy neh la. nak makan, lapaq.. then aku suh la emy g bawa diba makan. then dy jawab, keta mana ada.. eh, tadi bukan ke ada ajak aku g klinik. then keta takdak plak. then sesenang ja dy jawab "mana nak taw kot-kot la keta turun dari langit ka" ngek! geram gila aku. haish.. bbdk neh.. urm.. since 2-3 minggu lepas aku byk luangkan masa dgn si emy n diba la. kalau nak makan, sure makan sekali, kuar sekali.. and diorang neh berusaha untuk bagi aku senyum walaupun waktu tu hati aku sayu gila. sebab nak tinggalkan semua orang dekat sini. huu .. aku igt satu hari tu.. kami makan sekali. chacha pun ada sekali. urm. dok sembang-sembang elok punya. tetiba aku diam je. aku tataw kenapa. huu. then tetiba emy ajak kuaq malam tu. aku cakap la yang masing-masing kan takdak duit, takpayah dok galak nak kuaq sangat la kan. then dy jawab "duit boley cari, kakak mana boley cari" .. okay! ini sedih. korang mmg saja nk bagi aku nanges kan. huu. serba salah gila time neh. huu. dan time kuaq malam tu pun, hati aku sayu je. tapi takpa. janji mereka-mereka yang lain bahagia dan seronok. itu sudah cukup bagi aku. pastu, isnin ri tu, dy ngn dba cam dok gado2 manja, then aku secara spontan, ajak g mandi sungai. diorg pun on ja.. p la berlima.. dba, emy, wawa, afyq and aku. haha. hari last keluar bersama..then, ari rabu ari tu antaq diba kt jalan reko, time kami balik dari jalan reko tu, emy ada cakap "lepas neh sapa nak jaga kami cam kakak nak jaga kami?". huhu. hey, awak boley jaga diri sendiri okay. saya tak buat apa-apa pun.. selama ini awak okay je, kenapa selepas neh tak boley plak.. kan? urm. then. last aku jumpa budak neh pas antaq diba ri tu la. then aku nk jumpa dy punya la payah. call tak angkat, msg tak rep. sedih gak ar. tetiba ja cmneh. then dy ada tweet .. "saya cuba biasakan diri saya bila kakak dah xada nnt...nk cuba hdup tnpa kakak" adeh! takkan sampai camtu sekali. so? memang tak maw jumpa dah la neh? tweet pun da tak rep. huu.. takpa la. saya sedar sapa diri saya neh. saya neh bukan sapa-sapa. sudah tidak diperlukan. huu. saya paham. maaf. awak.. jaga diri okay? kuatkan mental n fizikal okay? jaga makan n kesihatan juga. n jaga diba leklok. okay bro? jangan sedih2.. bukan kita takley jumpa langsung kan? no worries. ur sis will always with u bro. just text me anytime. huu.. i'm going to miss u bro.. bro yg selalu serabot, yang selalu merajuk, yang boley membuatkan saya menangis tetiba. thanks for everything. saya sayang awak bro ♥ anyway, thanks sebab tima saya seadanya


Siti Salwa Abd Hadee
sayang, i wanna to let u noe, even though kita jarang lepak sama-sama. saya tetap sayangkan awak dan tetap risaukan awak sayang. sebab tu la saya selalu tanya awak okay ke tak. walaupun awak cakap awak okay je. tapi. saya taw, awak tak okay. so, saya diam je la. saya taknak paksa awak cerita dekat saya. kalau awak nak bercerita dengan saya, saya okay je sayang. sayang, i'm try my best to be a good sis for u sayang. but i dunno either i can be a good sister or not. i'm sorry sayang. dulu awak pun tak bape nak suka saya kan. saya kan kerek and banyak cakap time orientasi. hee :D tapi, at last.. kita rapat kan. saya senang nak bercerita dgn awak. everything.. nama bf awak Faiz Fahmi kan. dulu saya cakap saya takley nk dgr nama fahmi neh. fobia. adeh! then awak cakap, panggil la Faiz.. hee :D okay noted that! urm. saya neh kasar kan awak? saya neh suka berleter n cakap banyak kan? tapi. awak okay je. awak tima baik buruk saya. thanks awak. huu. awak.. lately neh kita jarang lepak2 kan.. saya asyik kuar je kan. maafkan saya awak. bukan niat saya nak tinggalkan awak. saya cuba and ada jugak ajak awak kan. huu. maafkan saya awak kalau saya bukan kakak yang baik untuk awak. huu. saya cuba nak jadi yang terbaik untuk semua, tapi saya takley nak puaskan hati semua orang kan awak? maafkan saya. saya taw awak terasa jugak dgn saya. maafkan saya awak. saya sayang awak. sayang sangat-sangat. kita sama-sama gurau kasar. u noe me rite? and saya tima awak seadanya. insyaALLAH saya akan cuba tolong awak kalau saya mampu. thanks sebab sampai sekarang awak stay kt beranang ag. even though exam awak da abeh kan. and saya tahu kenapa awak tak balik. urm. takpa la awak. saya sentiasa ada dgn awak. jgn risau okay? awak.. jaga diri leklok k? jaga kesihatan n jaga makan. saya sayang awak. thanks for everything sis ♥ anyway, thanks sebab tima saya seadanya

Nur Adibah Fadzil
"ngada-ngada gila budak neh" . neh la first impression aku kat dy. haha. and aku tak jangka pun aku akan rapat dengan dy gila-gila. dan twitter lah merapatkan hubungan kami. ya, aku akui semua itu. masing-masing berkongsi cerita, bertanya khabar. dan kami menjadi sangat rapat. dan musnah la ayat "ngada-ngada gila budak neh" . HAHA! aku sayang dy. eleh, dulu pun dy benci aku gak, neh bukti "tak pernah sangka pon yg aku boleh kenal rapat dgn seseorang yg aku benci sgt time orentasi dulu. love u kakak (':" dy neh awek si emy neh. haha. dy ngan emy suka gado-gado. tak kira lah depan-depan ka or dalam twitter. comel gila depa neh gado. aku panggil depa tom&jerry. sebab walaupun depa neh dok gado-gado walaupun menda kecil, tapi depa tetap bersama dan saling memerlukan. diba neh orang kedah. so, senang la kami neh nak kamcing kan.. dok cakap utara la kan. cinta depa neh bak cinta utara-selatan. sebab emy dok johor. hee :D dy panggil aku "kakak" ja. hee. kalau dalam twitter dy. kalau dy mensi "kakak" tu, its refer to me. am i rite my dear? last 2-3 weeks, mmg aku dok lepak n hang out ngn depa neh la. depa la cuba bagi aku senyum walaupun hati aku sayu gila. huu. memang kami jarang msg, tapi kami selalu contact thru twitter. bagus gak twitter neh kan. dy selalu tweet aku either da makan ke belum. and sama la ngn aku. huu. aku selalu paksa dy makan sampai berat dy naek. haha. padan muka! dy dok marah aku tweet sedih-sedih. tapi, dy tak sedar. dy pun dok tweet sedih-sedih. saja nak bagi aku teriak la 2.. pastu dok marah aku bagi dy teriak.. "sem depan dah takdak sapa nk jaga aku macam kakak jaga sekarang :/" sedih woo bila baca neh. sayang.. akak tak buat pape pun sayang. inilah saya yang sebenarnya. terlalu caring terhadap semua orang. kan? u noe me rite? "setiap hari lepak dengan kakak pon tak pernah bosan (: thanks for the nasik goreng. marvelous." and thanks for this compliment sayang. saya pun tak jemu bila tetiap hari lepak dengan awak.. n nasi 2 biasa-biasa ja. kan? urm. si diba neh kan. kalau bawa keta mmg paling slow pun 100km/j . . maw gila aku naek keta ngn dy.. and waktu kami kuaq malam 2.. adalah pengalaman yang takkan kami lupa kan.. kan emy?afyq?diba? thanks for everything dear. i dunno what to write anymore about u, cuz terlalu banyak menda yang kita buat 2-3minggu neh sebelum awak balik kan? saya ingat lagi, sebelum awak balik kedah, saya pelok awak erat. saya taknak lepaskan awak. saya nanges. ya, kita nanges. thanks sayang! thanks for cheer me up for the all time. i love u sayang. awak adalah orang yang kedua bagi saya teddy bear walaupun ia secondhand. huu. saya terima saja awak. jgn risau okay? awak.. walaupun awak kat kedah, awak still tanya saya da makan ke belom, okay ke tak? huu. awak jgn risau k? saya bukan tak nak cita kat awak. tapi. ntahlah. saya taknak awak risau. okay? kakak awak kan kuat. hee :D awak.. jaga diri leklok ek, jaga kesihatan n jaga makan. tak maw sedih2 ek. ur sis always by ur side. dun worry k sayang? jaga emy leklok k? igt pesan saya yang kt sungai 2 okay? jgn skip makan. walaupun saya takdak sem depan, tak mungkin korang takley nk go on kan. sebab sebelum neh saya tak jaga korang pun kan. selama 3sem korang boley je idup sendiri. kan sayang? jgn risau. saya tetap ada dgn awak. just text me okay. insyaALLAH i'll be there when u need me sayang. thanks for everything sis saya sayang awak   ♥  anyway, thanks sebab tima saya seadanya




p/s: baru 4 orang. kalau nak list semua, mmg panjang la entry neh. t tak larat nak baca plak. okay neh kira part 1 okay. part 2 insyaALLAH akan ada. just tggu dan lihat. insyaALLAH aku akan update dalam masa terdekat, okay? bagi nama yang takdak 2. maaf ek. bukan bermaksud korang takpenting. korang penting, thanks guys! :')


Comments

  1. cantikkk kwn cipaaa siti sara tu :) jommmmmmm nk kenal :p hihi gatai naa

    ReplyDelete
  2. ada FB siti salwa abdul hadee tu tak?? nak link.. kawan lama...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kini Kecantikkan Bukan Lagi Fantasi dengan Produk Maria Miracle

Pakej Murah Seoul, Korea ; 2017

Natural Skincare; Mary Jardin