35. tabahkan hati sahabat

assalamualaikum 


subhana-allah, aku hanya mampu mengucap dan istigfar bila aku tengok gambar neh di post kat wall salah seorang sahabat aku di soksek. ini berlaku adalah kerana ribut yang sangat kuat di area balik pulau and pokok manggis tumbang pada jumaat pagi semalam. aku rasa around jam 11am rasanya. time neh dy takdak kat umah, mama dy tak bagi balik, sebab takut dy trauma. ya, aku paham kenapa mama dy tak bagi balik, sebab mungkin mama dy tahu effectnya bila anaknya balik dan tengok keadaan rumah. sebab takut trauma and plus takley nak focus study. 

please be strong babe! aku taw hang seorang yang kuat. aku tataw nak tolong macam mana lagi, aku hanya mampu tuk berdoa semoga hang dan sekeluarga baik-baik sahaja. dan apa yang berlaku neh ada hikmahnya, sebab ALLAH nak uji hambaNya. kuatkan semangat dan iman okay? aku tataw macam mana nak tenangkan hang. sebab aku taw hang mampu tuk hadapi semua neh, sebabnya ALLAH takkan uji hambaNya kalau hambaNya tak mampu tuk hadapi ujian ini. ALLAH nak kita sentiasa ingat kat DIA, insyaALLAH semua akan okay. :')



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kini Kecantikkan Bukan Lagi Fantasi dengan Produk Maria Miracle

Pakej Murah Seoul, Korea ; 2017

Natural Skincare; Mary Jardin