2. Orientation Committee Part 1 =D

assalamualaikum ! hye.hye.hye :)

terlalu cepat masa berlalu. aku masih ingat lagi. aku join Orientation Committee(OC) atau lebih dikenali sebagai fasilitator since Jan-June 2010 sehingga la Jan-June 2012. so, means that sudah 5 semester aku jadi OC. wow! terlalu lama or lebih tepat ag super duper senior la neh. setiap semester cabarannya berbeza-beza. sebab setiap semester bukan kita tetap dengan biro yang sama. jom imbas balik kenangan aku time jadi OC la.. =D

< sesi Jan-June 2010 >
neh first time jadi OC. mula-mula ingat jadi OC neh best and boley popular. ops! tidak. itu bukan tujuan utama aku ya. haha. urm. time neh, kami boley pilih kami nak biro mana. so, aku pilih biro modul sebab jasnor cakap jadi biro modul senang je. yaka? tapi.. rupa-rupanya, jadi biro modul neh agak penat la, dengan ketua yang agak memerintah and tak mendengar pendapat ahli laen. sedey jugak la. ingat lagi, time neh aku dengan kak zatil ditugaskan untuk wat video sepanjang orientasi untuk majlis penutup. then video neh kena kuar betoi-betoi after Pengarah KPMB ketuk gong untuk kali ke-3 wsanya.. time neh mmg aku gemuruh and takut gila, sebab aku takut timing aku salah. then, alhamdulillah semua berjalan dengan lancar dan pas je video tue load kat pentas, tangan aku menggeletar dan aku menangis. siyesly aku takut, aku nanges. huhu. itu lah kenangan aku time jadi biro modul and for the first time aku jadi OC.

kalu jadi OC neh memang dah tradisi kot. sebab after abeh ja orientasi tue, malam 2 jugak la kami akan kuaq ramai-ramai. makan ramai-ramai.. lebih kurang macam self reward untuk kami semua la. yola. penat lelah selama seminggu lebih.. hehe =)



< sesi Jul-Dec 2010 >
untuk sesi kali neh. aku jadi biro disiplin. biro disiplin yaw.. urm. time neh kami ada kursus kepimpinan kat Dusun Eco Resort, Bentong Pahang. gila best! kenangan yang best kot. bersama-sama mereka yang sempoi. mmg sangat2 la best. banyak jugak la aktiviti outdoor. eventhough 2H 1M.. ia amat bermakna untuk kami semua. dan meninggalkan banyak memori kami kat sana. alhamdulillah. dah la Dusun Eco Resort agak pendalaman la and line hp xyah cakap la.. mmg xdak ok! kalu ada pun, nasib badan la. elok ja kami sampai kt tempat parkir bas kt sana, kami bukan sampai terus kat sana. tapi kami kena tggu transport laen amik kami pulak. kalu nak jalan kaki mmg jaoh and penat la sebab kena naek bukit.. aku percaya neh pengalaman yang best untuk semua yang join . kan korunk? kita kena naek lori! HAHA! and semua pakat excited and takut bila naek bukit. haha. lawak sungguh time neh. antara aktiviti yang kmi lalui, jalan kt jambatan gantung (panjang and tinggi gak ar.), flying fox, mandi kolam. yeay!time mandi kolam best woo. pas je turun dari flying fox, terus terjun ke kolam. mana taknya. then semua kesejukan. HAHA! selain tue, ada aktiviti indoor.. best sangat-sangat. malam ninja! ingat lagi tak korunk? apa yang kita kena wat malam tue? masuk-masuk ja bilik tue, gelap semacam and ada lilin kt tengah-tengah. semua dok pikiaq pelik-pelik kan? ada yang cakap khurarafat la. macam-macam ag.












time jadi oc kali neh. sangat-sangat la mencabar bagi aku. biro disiplin kot weyh. kalu jadi biro disiplin, da macam-macam dah aku pikiaq. sure xcukup tido and students mmg xkan suka kt biro disiplin. exactly YES! kalu xcukup tido tue xyah cakap la kan. post mortem abeh around kui 1am++ then kena bgn kui 430am-5am untuk gerak pelajar baru plak. kalu aku. xyah guna pembesar suara pun xpa. (gila berlagak) HAHA! suara aku agak lantang la. time neh aku biro sekali ngn dm, roy, yatt, naza, kak t and syahir.. ok aku xingat ag sorg. gila! HAHA!.. time sesi neh aku guna nama OC TIPAH. oc tipah la yang paling dibenci, oc tipah la yang paling kerek, oc tipah la yang paling tak disukai. HAHA! seperti yang di jangka. kebencian itu sudah pasti. aku xkesah pun. dah memang aku kerek gila time neh. iyo la. biro disiplin kot. kalu ko lembut-lembut ja, sure budak pijak kepala kan?





urm. kan every sem kalu settle ja MJU ari sabtu tue, sure kami akan kuaq ramai-ramai. tapi2. kali neh aku xjoin weyh. gila sedey! huwaa!! T_T aku pengsan dari kui 630pm++ sampai keesokkan paginya kot. gila kentang. haha. depa semua pakat la dok call aku. aku xlayan pun. xsedar kot weyh. penat gila. haha.. tapi-tapi, bukan aku sorg ja yang tak join. hehe. so. dengan persetujuan semua, kami ramai-ramai serbu tekala plak. wow! best gila. having fun ramai-ramai.

sesi kali neh, banyak jugak la kenangan yang tercipta. urm. time neh aku mmg terharu gila ok. aku celebrate birthday aku 2 kali ok. sangat terharu and sangat terima kasih kepada planner. huhu. eventhough bday da lepas, diowg still celebrate. yola. intake kali neh kan masuk july, birthday aku plak june. memang belated la kan? mula-mula rancang tuk celebrate dayah sebab bday dy 6/7.. sekali. nama aku pun ada sekali.. pandai ye cik SALLY kita neh. hehe. then g tekala plak, xcadangnya nak celebrate bday my bro, panjang and che qim. last2.. ada 2 kek. 1 tuk belated bday people and stu kek tuk becoming bday. gila best weh! untuk belated bday seperti aku, kak zatil and dayah. kalu becoming, panjang and che qim.. time neh memang terharu tak terkata la. tak sangka la ada jugak yang igt bday aku kan? tanx! and time neh kenangan yang tak kan dilupakan. kn bro?










neh la masterplan semua kejadian. HAHA! :)


p/s: neh baru 2 sesi. da melalut dah. ada ag 3 sesi. haaa.. tggu part 2 plak k? =) peace yaw! (^_^)V


Comments

  1. gambar mmg x bole yg paling buruk letak haa??
    hahahha...
    nasib yg last yg paling cantik !! :)


    eh, I Love you'll laaaa !! :D

    ReplyDelete
  2. hehehe.. neh la kenangan yang tercipta.. hukhukhuk..

    love u 2 la!

    ReplyDelete
  3. haha....
    nice story syifa...
    banyak pengalaman yang kita dapat dari menjadi oc ni kan...
    majoritinya pengalaman yang kita akan ingat untuk seumur hidup kita ni...
    harap2 kita semua akan keep in touch di masa hadapan...
    from min....

    ReplyDelete
  4. haish . Wah time wawa jd junior pon akak jadi OC ye . Ta perasan pon . Hhhaaa :D

    ReplyDelete
  5. seriously abg sangat rindu korang semua....banyak sangat kenangan!!! ehh..jap..yang syima jadi modul tu...buakan abg yang ketua kan???hehe,kalaulah abg sentap ok!!
    saya suka anda!! sebab disetiap gambar ade lagu..hihi(ada abg)...lalala
    yang sweet time flying FOX...MencII gilaaaa....kan IERA...

    btw love u somuchh..much n muchhh lah...

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhh so sweeettttttt SYIFA...
    abg sangat rindukan kenangan2 itu semua...sebab MJU lah kita baik mcm adik beradik kan sally n semua??hmm btw abg mmg xleh lupa la kan coz nama MJU pon abg yang cipta!!hehe...btw mmg best semua tu..kat dusun eco resort lagi banyak kenangan...hmm flying FOX paling menciiii kan IERA..huuuuu
    BTW credit to KIMO sebab die banyak amik pic kita semua...muahhh....hehe
    yang kat tekala tu ingat x LAN merajuk??hahah SUSPEND gila time tu!! Ehemm..saya suka setiap pic yang ada, sebab disetiap gambar ada lagu(adaakuactually)..hehe

    love u more SYIFA coz sudi karang semua ni!! i'll keep it as my sweeetest memoir!!

    best regards,
    AHMAD SAFUAN :)

    ReplyDelete
  7. wahhhhhhhh so sweeettttttt SYIFA...
    abg sangat rindukan kenangan2 itu semua...sebab MJU lah kita baik mcm adik beradik kan sally n semua??hmm btw abg mmg xleh lupa la kan coz nama MJU pon abg yang cipta!!hehe...btw mmg best semua tu..kat dusun eco resort lagi banyak kenangan...hmm flying FOX paling menciiii kan IERA..huuuuu
    BTW credit to KIMO sebab die banyak amik pic kita semua...muahhh....hehe
    yang kat tekala tu ingat x LAN merajuk??hahah SUSPEND gila time tu!! Ehemm..saya suka setiap pic yang ada, sebab disetiap gambar ada lagu(adaakuactually)..hehe

    love u more SYIFA coz sudi karang semua ni!! i'll keep it as my sweeetest memoir!!

    best regards,
    AHMAD SAFUAN :)

    ReplyDelete
  8. hurmmmm....punyer la pnjang...
    tp mention nma i skali jew...
    untunk la ad kn..drpd xda...huhuhu

    ReplyDelete
  9. dulu time skolah, camping kt dusun eco resort ni jugak. hehe :)

    ReplyDelete
  10. okehh..sangat lahh terharu sbb u post pasal MJU..erk..speechless la kan sayunk..seriously byk sgt kenangan terindah...luv u all lahh...tp mke sure part 2 byk citer pasal i kayh..ekekeke

    ReplyDelete
  11. min: insyaALLAH kita akan keep in touch selalu yee.. :)

    ReplyDelete
  12. wawa: hey kamu! kamu xperasan ye.. ke kamu wt2 xperasan .. haha.. biro disiplin kot... lalalala :)

    ReplyDelete
  13. safuan: ye abg safuan.. neh semua mmg kenangan yg terindah... kt blog la org kongsi semua cita. hehe.. tggu part 2 plak yee :)

    ReplyDelete
  14. jasnor: hehehe.. time first time jadi oc blur2 ag... tapi. mmg betoi kan apa yg org cita.. hehe :) time neh org ngn kak zatil.. kn2??

    ReplyDelete
  15. nabila: best kan dusun eco resort neh. hehehe :)

    ReplyDelete
  16. sara: hehe. byk kenangan kan?? lala. ok2.. part 2 banyak cita u.. jgn nanges plak nnti.. huhu

    ReplyDelete
  17. boleh buat alumni utk oc2 pulak la pasni...konpem kalo berkumpul sume2 xmuat dah bilik pun adzrina

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Kini Kecantikkan Bukan Lagi Fantasi dengan Produk Maria Miracle

Steamboat Sedap di Pearl International Hotel

Pakej Murah Seoul, Korea ; 2017